Project BOI

Met BOI: Song of a Wanderer’, kunnen jullie aan de hand van het verhaal van Nitzan, een non-binair persoon, een gesprek laten ontstaan over gender en genderexpressie, in maatschappij /burgerschap-lessen.

BOI film downloaden

BOI film Streamen

Bijbehorende les pakket:
downloaden als .pdf
downloaden als .docx

De opdrachten en vragen zijn bedoeld om in een volgende les te bespreken en wellicht ook geschikt om leerlingen punten te laten behalen. De documentaire is geschikt voor jongeren v.a 16 jaar en heeft een lengte van 40min, met aan het einde een QR-code die linkt naar het lespakket op de website.

Docenten kunnen begeleiding aanvragen bij betrokken professionals. Naar wens kunnen zij de 1e en/of de 2e  les bijwonen waar de gesprekken plaats vinden: (Link page 2 : VaartwelzijnDiscriminatie Drenthe  / SWWH / SEDNA )

Iedereen doet mee’ : De provincie Drenthe die het Project BOI aanbied maakt zich sterk voor diversiteit en inclusie onder de noemer ‘Iedereen doet mee’. Als Regenboogprovincie wil zij zich in het bijzonder inzetten voor LHBTIQ+ projecten om zo een bijdrage te leveren aan sociale acceptatie en de zichtbaarheid van LHBTIQ+ personen.

In de jaren 2022 tot 2024 bezocht de filmmaker zelf de scholen om het BOI-Event te begeleiden. Het was de wens van de provincie Drenthe, die het hele project financierde, dat het project ook voor de toekomst bewaard en toegankelijk zou blijven.

Stichting ARA is nauw betrokken bij het uitzetten van dit project in Drenthe, omdat deze stichting eveneens tot doel heeft de sociale acceptatie van LHBTIQ+ personen te bevorderen. Dit doet zij voornamelijk door het organiseren van symposia om daarmee het bewustzijn binnen de heteronormatieve samenleving te vergroten.

Filmmaker en auteur Anne Marie Borsboom heeft twaalf jaar lang de hoofdpersoon Nitzan gevolgd.  Nitzan is een voorbeeld voor de verschillende vormen waarin mensen in de LHBTIQ+ community zich kunnen identificeren qua gender- en seksuele identiteit.

Wil je een BOI-event over genderexpressie en genderneutraliteit op je school of in je organisatie?
Vertel het aan je docent Maatschappij /burgerschap-lessen.


Heb je de film of het boek BOI al gezien?
En loop je rond met vragen?

Het kan gebeuren dat je in een situatie terechtkomt dat je wel wat hulp kan gebruiken. Vaak kunnen familie en vrienden helpen, maar soms bespreek je dingen liever met iemand anders. Vaart Welzijn wil samen met jou kijken naar antwoorden op je vragen en oplossingen voor je problemen.

Het kan gebeuren dat je discriminatie ondervindt. Alleen als je discriminatie meldt, kan er iets aan gedaan worden. Meldpunt Discriminatie Drenthe kan je deskundig en vertrouwelijk advies geven en begeleiden bij vervolgstappen. Melden heeft zin!

Het kan gebeuren dat je wilt praten met iemand van je eigen leeftijd over gender- of seksuele diversiteit of andere jongeren ontmoeten die, net als jij, meemaken wat jij nu voelt? Dat kan! Bij de jongerengroep van het COC ben je altijd welkom!

Het kan gebeuren dat je mooi idee hebt op dit gebied. Stichting Asser Regenboog Alliantie (ARA) initieert en organiseert evenementen om de sociale acceptatie van LHBTI+ personen te vergroten. Zo heeft stichting ARA ook het project ‘BOI’ geïnitieerd.

Breng ons op de hoogte van je ideeën en wie weet kunnen we die samen realiseren.